TTA-Rally til 4 afd. af Svensk Mesterskab ved AM Snapphanerallyt 2013

Johannes Fraas og Carina Møller lavede en flot præstation ved årets Snapphanerally og gennemførte næsten problemfrit 940’erens første svenske grusrally. 

 

Johannes Fraas og Carina Møller deltog d. 09-10. august i 4 afd. af SM ved Snapphanerallyt i Hässleholm, Sverige, i Volvo 940 gr. H/DK             http://www.youtube.com/watch?v=99dmyM-yP3Q

Det var første gang den nybyggede 940 skulle ud at afprøves på de svenske grusveje og alle var meget spændte på dette.  Fredag aften satte teamet gode tider på publikumsprøven, som foregik på asfalt-, beton- og brostensunderlag på garnisonen i Hässleholm.  940’eren sluttede førstedagen, som næsthurtigste Volvo og baghjulstrækker, som nummer 10 i klassen af 24 startende, få sekunder efter Mick Fraas og Leo Rasmussen fra samme team i Volvo 240.

Johannes og Carina fortsatte jagten efter Mick og Leo om lørdagen på de svenske skovveje. 940’eren og 240’eren vandt skiftevis sekunder på hinanden, mens begge holdt et stabilt tempo. 

Servicemandskabet havde fra morgenstunden nok at se til, da de to biler kom ind til servicepause med blot et minuts mellemrum. Med startnumre lige efter hinanden måtte øvrige servicepauser afvikles på samme vis og servicemandskabet måtte arbejde hurtigt for at nå det nødvendige på bilerne. 

Ved sidste servicepause meddelte 940-teamet til servicemandskabet, at bilen kørte problemfrit og at der herfor kunne prioriteres at få ordnet 240’erens knækkede speederpedal m.m. Denne situation ændrede sig, da 940’eren pludselig ikke kunne startes efter tidskontrollen før servicepausen. Servicemandskabet måtte herfor også nå at skifte en starter på 940’eren før denne kunne fortsætte ud på de sidste rallyprøver. Det lykkedes dog at få bilen sendt afsted til tiden og 940-teamet fortsatte det fornuftige tempo på de sidste to prøver og placerede sig hermed på en fin 12. plads i klassen som nr. 33 totalt bag Hans Johansson i Volvo 240. Alt i alt en god debut på de svenske grusveje for 940’eren.

Tak til servicemandskabet for en flot indsats!

 …. Og tak til svigerdatter for god mad!

 

Yokohama Mesterskabet Finalen   11-11-2012

Så kom TTA-teamets nyeste rallybil endelig ud at køre. Alle syntes at bilen kørte rigtig godt, dvs. indtil det tidspunkt, hvor den desværre ikke kørte mere, grundet voldsom nærkontakt med en urokkelig kantsten.

TTA Rally-Team blev tildelt et wildcard til deltagelse i Yokohama Cup’ens Finale arrangement på Fyn, Odense, d. 11.11.2012. Teamet var begejstrede over langt om længe at kunne præsentere, og ikke mindst testkører, den nye Yokohama-farvede Volvo 940 gr. DK, som er teamets voldsomste rallybil til dato med lidt over 300hk.

Driver, Johannes Fraas, var spændt på at komme ud at køre efter 4 års pause fra seriøs rallydeltagelse og samtidig spændt over muligheden for at teste bilen, der, mildest talt, har været så evindelig længe undervejs.

I 1.heat resulterede for højt dæktryk i at dækkene blev for varme og kørestilen blev lidt bredere end nødvendigt.  Johannes og co-driver, Tim Fraas, formåede dog alligevel at indhente og overhale to andre teams på rallysprintprøven og bilen fik lov til at vise lidt af sit vældige potentiale.

I 2. heat endte 940’eren desværre med at lægge højre baghjul til en kantsten i relativ høj fart og teamet måtte udgå. Reparationen af bilen er påbegyndt og teamet indstiller sig på at være klar igen i starten af 2013 med begge gr. DK-Volvoer.