TTA-Rally Team til 4 afd. af SM ved AM Snapphanerallyt 2013

Mick Fraas og Leo Rasmussen gjorde en flot indsats ved Snapphanerallyt og gennemførte med en alternativ speeder-løsning til stor underholdning for alle. (BILLEDE)

D. 09-10. august 2013 deltog Mick Fraas og Leo Rasmussen i Volvo 240 Gr. H/DK i fjerde afdeling af svensk mesterskab ved AM Snapphanerallyt i Hässleholm, Sverige. Dette var parrets første svenske rally sammen.

Den gule/blå Volvo var flyvende fra førstedagen, fredag, hvor der skulle køres to heat af knap 8 km på publikumsprøven, som blev afviklet på garnisonen i Hässleholm på henholdsvis asfalt-, beton- og brostensunderlag. Blot to tiendedele af et sekund foran Johannes Fraas og Carina Møller i Volvo 940 lagde Mick og Leo sig ud, som hurtigste baghjulstrækker og hurtigste Volvo i første heat. I andet heat øgede de afstanden til den sort/røde 940 med et par sekunder og forblev på en flot niende plads i klassen af 24 startende.

På lørdagen blev der kæmpet bravt for at hænge med på grusvejene, hvor ”sekundfighten” fortsatte mellem TTA-rally’s Volvoer.  Mick og Leo kørte et stabilt tempo og så umiddelbart ud til at kunne holde placeringen foran Johannes og Carina. Hans Johansson var blandt de mere kendte svenske navne, som formåede at køre sig ind lige foran danskerne.  En knækket speederpedal i 240’eren på SS5 skulle dog spolere muligheden for at udfordrer Johansson.

 I første omgang blev pedalen sat sammen med strips, som gjorde det muligt at komme igennem SS6 med mindre besvær og et tab på 7 sekunder til svenskeren. Ved sidste servicepause kæmpede servicemandskabet en kamp for at få speederen svejst sammen igen, således, at denne kunne holde til de sidste to rallyprøver. Desværre lykkedes det ikke teamet at få speederen til at fungere og en nødløsning måtte opfindes.  Mick måtte herfor gennemføre de sidste prøver med en ”håndgas-løsning” i form af en ledning bundet fast til speederkablet, som han kunne sidde og trække i med højre hånd. (se galleri).

Med den ene hånd til at give gas, skifte gear og trække håndbremsen og den anden hånd solidt fastholdt på rattet præsterede den ivrige kører med sand fightervilje at køre nogle ganske fornuftige tider og beviste hermed, at man (hvis man virkelig vil) kan kører rally med håndstyret speeder. De 110 sekunder i straftid efter en overskredet servicepause, kunne teamet desværre ikke nå at indhente i forhold til de øvrige deltagere og Mick og Leo måtte herfor acceptere at slutte på en 16. plads i klassen og en 40. plads totalt. Dette til trods for en flot og stabil hastighed fra starten af, samt en imponerende indsats til slut, som vakte stor opmærksomhed blandt folk og med garanti vil blive erindret og omtalt i fremtiden.

Stor tak til serviceteamet, som arbejdede hårdt for at holde begge biler kørende.

 

Sjællandsmestre og sølvvindere i DASU-mesterskabet

Mick Fraas og Leo Rasmussen har påbegyndt et nyt samarbejde i flotteste stil ved at vinde Sjællandsmesterskabet i Rally. Lørdag d. 27/10 kørte parret en 2. plads hjem i Grue Minirally i Vejen, endnu en fornem placering, der sikrede dem titlen, som sølvvindere i mesterskabet underlagt Dansk Automobilsports Union.

Mick Fraas er ”driver” i TTA-Rally Team og har i år indgået et samarbejde med en ny ”co-driver” ved navn Leo Rasmussen, som desuden er ny inden for rallysporten.  Samarbejdet har dog overgået alle forventninger, og teamet har gang på gang kørt flotte resultater hjem.

Ved sidste rallymesterskab, Grue Minirally d. 27/10, fik teamet kamp til stregen.  Snoede, men hurtige veje med pletvis islag var til stor udfordring for alle rallydeltagerne. Og de krævende forhold resulterede også i flere mindre afkørsler, hvor flere teams pludselig befandt sig i en grøft eller på en mark med mudder flyvende op ad sideruderne. 180 graders spind, fastkørsler og afkørsler gav konstant udslag i resultatlisterne for, hver af rallyprøverne og spændingen på servicepladsen steg blandt de mange afventende serviceteams, som fulgte nøje med på tiderne på rallyresult.dk, hvor prøvetiderne løbende blev opdateret.

Serviceteamet havde ved sidste servicepause konstateret, at fejl var begyndt at vise sig på den gule/blå Volvo og Mick fik, som ”driver” besked på, at passe så godt på materialet, som overhovedet muligt. Til trods for et enkelt ”mark-visit” på 3. prøve og med en melding om, at materialet skulle skånes, lykkedes det dog TTA-Teamet at placere sig på en 2. plads i klassen og dermed på en lige så flot 3. plads generelt af 67 startende. Alt i alt har det været en suveræn første sæson for det nye ”rallypar”, som planlægger at gøre Volvoen klar til endnu en sæson i 2013.      

 

TTA-Rally Team startede foråret i Gjøngeralliet

TTA-Rally Team lagde ud med at sende Mick og Mikki til Gjøngeralliet i den blå og gule Volvo 240. Deres første løb på asfalt, og kun det tredje løb i bilen, som de startede med i slutningen af sidste år. Løbet bestod af 4SS som skulle køres 2 gange, men uden tider fra de andre kørere til at sammenligne med, viste de ikke hvor i feltet de lå. Heldigvis fungerede bilen perfekt, og da løbet var vel overstået blev det til ikke mindre end en 2 plads i klassen og en 6 plads generalt.

TTA-Rally Team opnåede gode resultater i Faxe

Søndag drog TTA-Rally Team sydpå, til Faxe kalkbrud for at køre et mindre rallysprint. Det var første gang at teamets nye Volvo Original Cup bil skulle testes og kun anden gang at teamets tunede Volvo 240 skulle køres med Mick Fraas bag rattet.

På trods af de foregående dages nedbør, var solen fremme i søndags da teamet tog til Faxe for at race.

Mick Fraas og Miki Bøgelund skulle køre teamets gul/blå Volvo 240 gr. DK. Dette var kun makkerparrets andet løb i den voldsomme Volvo. Det kunne dog ikke ses på parrets tider, da de fra første heat indtog en andenplads generelt med kun tre sekunder til den førende Mitsubishi Lancer evo 6.

I de efterfølgende heat kørte det unge makkerpar på bedste Volvo manér, feltets anden bedste tider, men måtte indrømme at de ikke kun følge med Mitsubishien. Parret slutter på en flot anden plads i deres klasse og ligeledes på en andenplads generelt af alle deltagerne i Faxe kalk rallysprint.

Også Tim Fraas og Jannie Jørgensen deltog i rallysprintet, men denne gang i deres helt nye Volvo 940 Original. Bilen var i sidste sekund, blevet klar til søndagens race og skulle nu bevise, at den var al det hårde arbejde værd.

Fra første heat indtog parret en solid førsteplads i VOC tuneringen med otte sekunder til nr. to. I løbet af eftermiddagen øgede de deres forspring og vandt tredje afdeling af VOC tuneringen med 32 sek. til nr. 2

Både den nye Volvo 940 og parrets samarbejde fungerede optimalt, dog med en smule hjælp fra deres ihærdige serviceteam. Parret sluttede på en flot andenplads i klassen og femte hurtigste bil generelt.

Næste gang vi kan se de to Volvoer race er den 10. september i Roskilde.

Fantastisk start for TTA-Rally Team

TTA-Rally Team drog d. 14/08 til Tomelilla i Sverige med de to gule Volvoer, men denne gang med helt nye drivers bag rattene.

På rallycrossbanen, Svampabanen, i Tomelilla, Sverige skulle hhv. Johannes Fraas og sønnen Mick Fraas prøve helt nye kræfter i hver af teamets to Volvo 240’ere.

Mick Fraas og hans co-driver Miki Bøgelund fik lov til at race i teamets gul/blå Volvo 240 gr. DK. Makkerparret har ellers kun kørt Volvo Original, så i søndags var der endnu flere hestekræfter at kæmpe

med

  

 

Derimod skulle Johannes Fraas og Tim Fraas køre i teamets gul/røde Volvo 240 original. Johannes har aldrig, i hans ellers lange bekendtskab med Volvoer, kørt en Original Cup-bil.  Dette skulle i søndags ændres.

   

 

Svampabanen var meget mudret og fedtet fra morgenstunden, men dette skulle ikke stoppe de to debutanter, der så frem til en dag med race og forhåbentlig gode placeringer.

Allerede fra første heat fik begge godt styr på deres ”nye” Volvoer og fik overbevisende kæmpet sig igennem mudderet.  Desværre hoppede en ledning af på den gul/røde Volvo Original i andet heat, som desværre gjorde, at den stoppede et par hundrede meter før målstregen. For dette fik Johannes og Tim en maxtid, hvilket sendte dem nederst på pointtavlen.

Med godt mod kørte Johannes op med Tyko Nilsson, som vandt VOC A-fører, i tredje heat og overbevidste konkurrenterne og teamet om, at han stadig, på trods af flere års pause, fortsat kan køre rigtig stærkt!

Mick og Miki fandt hurtigt ud af hvordan de skulle håndtere de mange hestekræfter og udnyttede bilens potentiale fuldt ud i sidste heat. Parret kørte sig til en flot tredjeplads i klassen: Gr. H B-fører og blev hurtig enige om, at det bestemt ikke var sidste gang de skulle køre i den gul/blå Volvo 240!

Alt i alt havde TTA-Rally Team en god dag med mudder, fart og tilfredsstillende resultater.

 

 

 

Således ser TTA-VOC'en ud efter 2 hække, 2 lygtepæle, 1 træbænk og 1 sten i Midtsjællands Minirally d. 16/10 2010 :

Buret er fortsat indtagt. Behøver et godt strygejern, komplet forbro og mindre kosmetiske ting. Vent på værkstedsbillederne over vinteren :-)

 

Se video fra Faxe Kalksprint og Schackenborg Grusrally i "Media"

Stillingen i VOC Quaker State Cup 2010 (opdateret den 19. september 2010) www.volvooriginal.dk

    Djævle Mini
24. april
Kjellerup Regional
15. maj
Schackenborg
21. august
Faxe Kalk
19.sept.
Hedeland Mini
16. okt.
Slagelse DM
6. nov.
Total
Point
Jens Møibæk
Rene Frederiksen
Volvo 240 15 15 12 15 - - 57
Niels Erik Jørgensen
Søren Andersen
Volvo 940 20 20 15 - - - 55
Mick Fraas
Casper
Frydendal
Volvo 240 - - 20 20 - - 40
Steen Christensen
Jørgen S. Nielsen
Volvo 850 12 12 10 - - - 34
Laust Petersen
Mads Petersen
Volvo
240
- - 0 12 - - 12
Erik Larsen
Kurt Andersen
Volvo 240 - - - 10 - - 10
Keld "Knast" Christensen
Mathias Thage Hansen
Volvo
240
- - - 9 - - 9
Rune Chr. Pedersen
Jannie Møller Jørgensen
Volvo 850 - - - - - - 0
John Petersen
Christian Petersen
Volvo 850 - - - - - - 0

 

Schackenborg Grusrally 2010

VOC Quaker State Cup 2010 – Halvlegsstilling ! (25/08-10)

Endeligt kom de Danske Volvo’er ud og køre på favoritunderlaget – GRUS !

Det skete i Schackenborg Grusrally, som blev kørt i det allersydligste Danmark i lørdags.
5 mandskaber stillede denne gang op i VOC Quaker State Cup. Der var for første gang i denne sæson deltagelse af Mick Fraas/Casper Frydendal fra Vejby. Dette team slår normalt deres folder på de Svenske grusveje og det kunne ses på det forrygende tempo der blev kørt i. En anden gammel kending er far-søn teamet Laust og Mads Pedersen, som også stillede til start i det Sønderjyske rally.
INGEN VOC-kørere – ej heller seriens førende hold Niels Erik Jørgensen / Søren Andersen – var i stand til at følge de unge talenter Mick og Caspers forrygende tempo og de vandt en suveræn sejr.

Netop grusunderlaget i dette rally favoriserede Volvo’erne og derfor sluttede både de hurtigste VOC-teams i top-10 på rallyets generelle resultatliste. Rigtigt flot, når man tænker på at en VOC yder omkring 160 hk og vejer ca. 1300 kg og i øvrigt er fuldstændig standard !

Næste afdeling af VOC Quaker State Cup køres i Faxe kalkbrud søndag d. 19. september.

Volvo Original Cup DK
Niels-Erik Jørgensen

Fra www.volooriginal.dk

 

Vilda Ryd Racet

D. 10/10 2009 deltog Mick og Casper i deres første Svenske grusrally, unotet.  Alle løb der indgår i svenske Bilsport Börsen Rallycup (www.bilsportborsen-rallycup.se) foregår som alle rallies gjorde før i tiden, nemlig uden forhåndskendskab til prøverne i form af gennemkørsel og samtidig uden hjælp i form af arrangørsnoter.  Her køres udelukkende på, hvad man kan se.  En træning som senere hen vil gavne ens fremfart på uoverskuelige veje, også med noter, idet man som kører samtidig vil være i stand til at læse vejforløbet hurtigere og bedre, således at man kan køre fuldt ud på de givne gradueringer.

Mick og Casper lå nr. 6 i klassen efter ss2, blot 6 sek. efter nr. 1.  Men desværre gik der halvandet minut tabt i vejkanten på ss3, hvor mange ivrige svenskere kæmpede bravt for at få Volvoen op på vejen igen.  Ved service blev der skiftet følgende; Køler, venstre bærerarm, venstre styrearm, reservehjul, relæ, og krængingsstabilisatoren foran blev afmonteret pågrund af ødelagte ophæng.  Det var en hård kamp og det dårlige vejr fremmede ikke just sagen.  Men til slut kom teamet i mål med en bil som nu kunne blande sig flot ind imellem de svenske, med småbuler langs panelerne og strips i forkofangeren :-)  Et krævende rally for rigtige rallykørere, med 122 deltagere til start, hvoraf 107 gennemførte.  Og på trods af, at der venter en del mere arbejde på bilen når den kommer hjem på værkstedet, så var det en rimlig god debut for Mick og Casper, som stadig forventer at stille til start ved Nordborg Rally d. 17/10.          

Videoklip fra rallyet:

(Mick skubbes op på vejen igen) 10 min. klip udefra, blandet med snurreture og afkørsler

(En grp. H afkørsel)  Grp. H afkørsel: 32 sek.

(Historisk og VOC)  http://www.youtube.com/watch?v=mD21op8nycs&feature=related

(Grp. H og 4WD)  http://www.youtube.com/watch?v=tcdmqZI1jzs&feature=related

100 min. DVD film fra løbet kan købes af www.morgansrallyfilm.se 

Trailer kan ses på:  http://www.morgansrallyfilm.se/shop/index.php?act=viewProd&productId=90

 

 

KDAK Rally Fyn - DM3 og Finale for Volvo Original Nordic West Euro Cup

Mick Fraas og Casper Frydendal triumferede blandt Sveriges og Tysklands Volvo Original Cup elite.

Se videoklip:

Mick med ødelagt bil på SS10

Onboard SS4 med Overhaling

Fraas og Frydendal, der efter både dansk og svensk standard er meget grønne C-førere, med blot 6 løb fordelt på klubrallies og minirallies i baglommen, beviste for alvor deres kunnen i et af Danmarks mest krævende rallies, KDAK's FTZ Rally i Faaborg på Fyn d. 5 september.  Her skulle TTA-teamets yngste medlemmer konkurrerer mod bl.a. nogle af Volvo Original Cup's mest berømte A-førere; Henrik Levin Volvo 940, vinder af West Euro Cup '05 og '09, Magnus Johansson Volvo 940, der som regel altid befinder sig i top5 i både West Euro og Sverigesserien og Emil Tigerberg Volvo 940 som også tidligere har markeret sig i toppen i bl.a. West Euro Cup '08. Fra Tyskland var Andreas Leue i Volvo 740, som i år blev 2'er i West Euro Cup og på 3. pladsen, Rinse Zwaagstra fra Holland, som havde lånt en dansk andenkører til lejligheden.

TTA-VOC'en førte løbet fra start til mål, men både Henrik Levin og Magnus Johansson lå blot ganske få sekunder bagefter på hver prøve og da det gik op for Henrik at konkurrencen var hård formåede han endda at stjæle et par enkelte sekunder tilbage.

Ingen tvivl om at Fraas og Frydendal kørte bilen så optimalt, som overhovedet muligt og det kan såmænd også meget nemt ses på totaltiderne, hvor TTA-VOC'en eksempelvis satte 16. hurtigste tid af 78 deltagere totalt på den 19 km. lange ss4.  En præstation som på papiret er fuldstændig urealistisk når erfaring, alder og bil tages i betragtning, men som bedst beskrevet er; "Absolut IMPONERENDE", Tim Fraas.

Det skal dog lige nævnes, at grænsen desværre blev overskredet et splitsekund på ss10, hvor alt nær var blevet tabt da Mick og Casper skred sidelæns ud i grøften og gassede op langs en række træer for så til sidst at komme ind på vejen igen.  Volvoen har bestemt set bedre ud, men med buler og huller her og der og åben bagklap formåede TTA-parret at hive bilen i mål, med hurtigste VOC-tid på prøven trods alt, 2 sek.. foran Levin, som også var meget betaget over Micks fremfart.

Resultat:

Kører Nationalitet Klasseplacering Totalplacering Totaltid
Mick Fraas  Danmark  1  27  52:07.400
Henrik Levin  Sverige  2  32  52:47.500
Magnus Johansson  Sverige  3  33  52:57.700
Emil Tigerberg  Sverige  4  40  53:33.300
Andreas Leue  Tyskland  5  52  56:13.700
Rinse Zwaagstra  Holland  6  57  57:30.900

Boesdal kalkprøver 2009

Mick og Casper viste sig suveræne i Boesdal Kalkgrav d. 1/8 2009, og kickstartede anden halvdel af rallysæsonen igang for TTA-rallyteam med en fornem 2. plads som hurtigste Volvo Original Cup bil af 8 kørere, kun overgået af Claus Birk i grp. H Volvo.  Mick havde været under med sygdom i en længere periode op til løbet, men dette var blot en hindring til der skulle overkommes - og verdensperspektivet ændrede sig endnu engang for den unge rallykørere, som på trods af sin minimale erfaring bag rattet, kørte sig op på en 7. plads totalt af 47 startende.

 

2x Podieplacering til TTA-Rally Team

 D. 02/05 2009 deltog TTA-Rally Team, bestående af to stk. Volvo 240: Tim Fraas - Michael Eriksen i klassen; B-førere 2wd, og Mick Fraas - Casper Frydendal i klassen; Volvo Original C-førere, i Lille Mats Rallysprint i Hässleholm.

 Mick og Tim forsøger fortsat at lære deres nye biler at kende her på den stadig tidlige del af sæsonen, men der blev ikke holdt meget tilbage af denne grund.

Brødrene Fraas lagde ud i rigtig godt tempo.  Tim forbedrede sin tid med 6 sek. fra 1. til 3. heat og kunne se sig vel tilfreds med en 2. plads i klassen, blot fire sek. efter vinderen.  Derudover en 5. bedste tid blandt danskerne, 2 acceptable tiendedele efter Per G. Hansen i Porsche 911, 3. hurtigste Volvo, samt en 14 plads totalt.

Mick overraskede i høj grad de svenske VOC-kørere.  Med lidt flere HK i VOC’en end storebror Tim havde de foregående år, var Mick opsat på at slå hans tider.  Og det gjorde Mick så. Efter 1. heat havde Mick indtaget føringen over A-B-C førerne og blev konfronteret af et par af de mest erfarne VOC-kørere, heriblandt en svedig Morgan Olsson, som selv syntes at gøre det bedste han kunne for at hænge med. Mick blev udspurgt om, hvor længe han havde haft kørekort og hvor mange løb han havde deltaget i siden.  En udspørgen der senere ledte til en del ros og komplimenter.  Mick holdt føringen blandt VOC’erne og havde endda en rimelig kamp med Kenneth Madsen i Suzuki Swift, som var ganske få sekunder foran i hvert heat.  Fra startnummer 86 hoppede Mick op på en imponerende 40. plads totalt.

Se yderligere tider på www.resultatservice.com under "Resultat".

 /TTA-Rally

 

 Yokohama Rallysprint d. 9/4 i Frederikssund

Mick og Tim Fraas deltog d. 9/4 i 1. afdeling af Yokohama-mesterskabet i Frederikssund. Teamets mål med sprintet var hovedsageligt at give Mick noget asfalttræning i VOC'en og som hjælp til dette havde Tim sat sig ind i højresædet. 

Sammen fandt brødrene de ideele kørelinier under gennemkørselen, Tim gjorde sit bedste for at forberede Mick på, hvordan bilen ville reagere i de forskellige sving og Mick lyttede intenst efter...

Af i alt seks deltagere i klassen endte teamet på en fornem 2. plads, efter en tæt fight med bl.a. den svenske A-fører i Volvo 940, Jan Håkansson...

Helt bestemt en acceptabel debut på asfalt i Volvo Original!

Næste løb bliver: Hella Service Partner - Klubrally d. 19/4 

http://www.dasu.dk/media/runs/rules/2009.04.19_godkendte_tilregler_klubrally_sm2_sas.pdf